Nieuws

PC Partners volgt het nieuws en voorziet u van waardevolle informatie. Wij schrijven regelmatig nieuwsitems en voorzien u altijd van een goed advies wanneer u dat nodig heeft!

Gerucht: Google wil Whatsapp overnemen

Gerucht: Google wil Whatsapp overnemen

Google voert onderhandelingen met Whatsapp over een overname, claimt een bron die bekend is met de gesprekken. De prijs die op tafel ligt zou dicht bij een miljard dollar liggen, maar Whatsapp zou een hoger bedrag willen.

De onderhandelingen zouden vier of vijf weken geleden gestart zijn, zegt de bron tegen DigitalTrends. Volgens het gerucht zou Whatsapp hoog spel spelen en meer geld willen dan het huidige bedrag dat Google zou bieden; een bedrag dat dichtbij een miljard dollar zou liggen.

Over de omzet van Whatsapp is weinig bekend. De dienst heeft geen advertenties maar verdient met kleine bedragen die gebruikers betalen. Voor gebruik van de Android- en Windows Phone-app betaalt de gebruiker na een jaar 0,99 dollar. Voor iOS is dat eenmalig 89 cent, maar ook voor dit platform komen er jaarabonnementen. Over gebruikersaantallen is ook weinig bekend, behalve dat bijvoorbeeld meer dan 100 miljoen mensen de Android-app hebben geïnstalleerd. De dienst is echter vooral lucratief door contracten met telecombedrijven. Google heeft naar verluidt in het verleden al onderhandelingen gevoerd met Whatsapp, maar die liepen op niets uit.

Bron : www.tweakers.net - Olaf van Miltenburg, zaterdag 6 april 2013 

Trage PC? Zo voorkomt u het.

Trage PC? Zo voorkomt u het.

Heeft u wel eens  meegemaakt  dat uw internetbrowser plotseling is voorzien van een vreemde toolbar, en vraagt u zich af waar die vandaan komt? Zo werkt u probleemloos op uw PC en ziet alles er uit zoals u gewend bent, de volgende dag staat die zelfde browser vol met rare toolbars. Die toolbars komen de snelheid van uw computer niet ten goede, sterker nog, het kan uw computer sterk vertragen.

De mogelijke boosdoener kan een stukje Spyware zijn. Wanneer u plotseling geconfronteerd word met een werkbalk genaamd “Super Internet Search” of iets anders wat u niet bekend voorkomt, komt dat door een zogenaamde drive-by download (spyware die inbrak wanneer u een bezoek bracht aan een besmette site) of een andere vorm van infectie. Tijdens het installeren van freeware, shareware  en andere commerciële programma’s gebeurt het vaak dat er een toolbar mee wordt geïnstalleerd. Zodra u even niet oplet en u klikt tijdens het installeren door, heeft u de toolbar al geïnstalleerd! Bijvoorbeeld, u installeert een Java-update, vervolgens eindigt u naast de Java update ook met de Yahoo toolbar, tenzij u het vinkje weg haalt. Blijf dus alert en LEES goed!

Weten welk product u nodig heeft om dit op te lossen wanneer u dit toch overkomt? Vraag het ons gewoon en wapen u tegen online onheil!

Dit bericht is gepost op 28-02-2012 en geschreven door Jeroen Pietersma

Identiteitsdiefstal? Wees gewaarschuwd!

Identiteitsdiefstal? Wees gewaarschuwd!

Vaak zien we bij onze klanten dat er gebruik gemaakt wordt van een gratis virusscanner. Een veel voorkomende en gebruikte variant is AVG. Ook bij aanschaf van een nieuwe PC of notebook twijfelen klanten nog wel eens over de noodzaak van een goede beveiliging. Waarom u een goede beveiliging nodig heeft en wat zijn de risico’s:

Bedreigingen als rootkits, bots, keyloggers, hackers, phishingfraude en geïnfecteerde websites (ook wel 'drive-by-download' genoemd) kunnen op hun sloffen door de verdediging van de meeste gratis antivirussoftware komen.Deze bedreigingen kunnen nog gevaarlijker zijn dan virussen, niet alleen voor uw computer en bestanden, maar ook voor uw bankrekening en persoonlijke gegevens. Zij kunnen leiden tot een vastgelopen harde schijf, een systeemfout, of wat nog erger is, identiteitsdiefstal.

Wij maken gebruik van de producten van Norton, zoals de Norton Internet Security suites. Hiermee bieden wij u een uitgebreide bescherming tegen de gevaarlijkste en zelfs de meest geraffineerde online bedreigingen van vandaag. Bedreigingen worden proactief verwijderd, voordat ze schade aan uw PC, gegevens of identiteit toe kunnen brengen. Laat u adviseren en neem contact met ons op!

Dit bericht is gepost op 21-02-2012 en geschreven door Maurice Kouws.

Staan uw documenten veilig op uw PC?

Staan uw documenten veilig op uw PC?

"Ik bewaar altijd al mijn digitale foto's van de kids op mijn laptop. Sla alles altijd netjes op in mappen en maak een reservekopie op een externe harde schijf. Op deze manier heb ik het goed geregeld en staan al onze foto's veilig, toch?"

Een soortgelijke vraag die we regelmatig van onze klanten horen. Hoe veilig is eigenlijk uw data? Wat gebeurt er als uw computer defect raakt? Of gestolen wordt? Of er breekt brand uit! De meeste mensen vragen zich dit pas af wanneer het te laat is, dus wanneer de persoonlijke data verloren is.

De nieuwe manier van veiligstellen is het maken van een online backup. Op deze manier worden periodiek alle belangrijke gegevens op een veilige plek online opgeslagen. Wij beheren deze backup voor u en zorgen op deze manier voor de veiligheid van uw documenten. Meer weten? maak snel een afspraak.

Dit bericht is gepost op 28-01-2012 en geschreven door Maurice Kouws.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met ons.

Hiervoor kunt u gebruik maken van ons contactformulier.

Natuurlijk kunt u ons ook mailen : info@pc-partners.info

of neem telefonisch contact met ons op :

Maurice Kouws
T : 06 466 070 30

Ga naar de contactpagina